MKB boekhouding software

Elke onderneming in het MKB dient een boekhouding bij te houden. Hiervoor is MKB boekhouding software een vereiste. Misschien niet wettelijk gezien, maar in de praktijk kan je gewoonweg niet zonder.

Welke boekhoudsoftware is geschikt voor de MKB boekhouding?

Er is ontzettend veel keuze op dit gebied. Wij hebben een aantal boekhoudprogramma`s geselecteerd, die in onze opine prima geschikt zijn voor het MKB. Maar niet alleen voor MKB ondernemers, ook zzp'ers kunnen hiermee prima uit de voeten.

E-boekhouden.nl

Het boekhoudprogramma E-boekhouden.nl is in Nederland een van de populairste boekhoudprogramma`s op dit moment. De financiële administratie bijhouden is een fluitje van een cent. Dit komt door de geboden functionaliteiten. Door bijvoorbeeld het gebruik maken van de scan en herken optie, kan je razendsnel inkoopfacturen verwerken. 

Het aanbod van mogelijke koppelingen met verschillende software systemen is iets waar e-boekhouden.nl zicht onderscheid. 

Naast de mogelijkheid om een koppeling op te zetten met alle Nederlandse banken, is het ook mogelijk een koppeling te creëren met webshop software zoals Woocommerce of Shopify. Daarnaast zijn er nog talloze andere koppelingen beschikbaar.

MKB boekhouding software e-boekhouden.nl
 • Eenvoudig in gebruik
 • Inclusief gratis cursus boekhouden
 • 15 maanden gratis voor starters
 • Complete boekhoudsoftware met veel mogelijkheden
 • Al vanaf 7,95€ per maand

Rompslomp

Het boekhoudprogramma Rompslomp is een ander boekhoudprogramma wat erg populair is. Zo is er is van de deze boekhoudsoftware zelfs een gratis versie beschikbaar. Wel dienen we hier te vermelden dat de gratis versie alleen geschikt is om mee te factureren. Voor het boekhouden zelf dien je de pro versie aan te schaffen.

Met Rompslomp Pro heb je echter zeer goede MKB boekhouding software tot je beschikking. Hiermee wordt de BTW-aangifte bijvoorbeeld een fluitje van een cent. 

Daarnaast heb je met een druk op de knop een overzicht van zowel de winst- en verliesrekening als ook de balans. Uiteraard bevat dit online boekhoudpakket een bijbehorende app. 

Rompslomp boekhoudprogramma
 • Eenvoudig online boekhouden
 • Inclusief overzichtelijke rapportages
 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Digitaal archief te koppelen met Dropbox
 • Meer dan 50,000 tevreden gebruikers

Myfinance

Myfinance is een van de goedkoopste van de beschikbare online boekhoudprogramma`s. Online boekhouden voor MKB`ers wordt eenvoudig gemaakt door het gebruik van dit boekhoudprogramma. Het verwerken van banktransacties is bijvoorbeeld erg snel gedaan bovendien erg eenvoudig. 

De intelligente boekhoudsoftware zal veruit het grootste gedeelte van de betalingen kunnen herkennen en deze op die manier automatisch verwerken. Met een prijs van 10€ per maand, ben je voor slechts 120€ per jaar voorzien van goede software voor de MKB boekhouding.

MKB boekhouding software Myfinance
 • Snel en eenvoudig de btw-aangifte versturen
 • Koppeling met alle Nederlandse banken
 • Gratis 2 extra gebruikers
 • Bonnetjes scannen met een handige app
 • Slechts 10€ per maand

Yoursminc

Yoursminc is een boekhoudprogramma wat je iets minder vaak tegenkomt. Dat neemt niet weg dat dit programma snel aan populariteit aan het winnen is. Dit komt mede door de vriendelijk prijsstelling van dit boekhoudprogrmma. 

Persoonlijk vind ik het ontbreken van de scan en herken functie een nadeel van deze boekhoudsoftware. Hier wordt echter wel hard aan gewerkt om op korte termijn deze functionaliteit ook aan te bieden.

Yoursminc boekhoudsoftware
 • Boekhoudsoftware voor MKB en ZZP
 • Periodieke facturering voor abonementen
 • Gratis 3 maanden uitproberen
 • Gebasseerd op technologie van Oracle
 • Gratis hulp bij overstappen

Het gebruik van offline boekhoudsoftware voor de MKB boekhouding

Dit is in mijn ogen volledig achterhaald. Je zou eigenlijk alleen maar online dienen te boekhouden. Niet alleen is dit veel goedkoper, alle software updates worden automatisch uitgevoerd. Hiervoor hoef je verder zelf niks te doen.

Vergeet niet dat software updates voor boekhoudprogramma`s erg belangrijk zijn, omdat regelgeving elk jaar wel veranderd. Dit zorgt ervoor dat de boekhoudsoftware telkens weet dient te worden aangepast voor deze nieuwe regelgeving. 

Je kan je dus wel voorstellen dat indien je gebruik maakt van offline boekhoudsoftware dat je dan zelf regelmatig software updates dient uit te voeren.

Beperk de tijd die je besteed aan boekhouden

Boekhoudsoftware voor de MKB boekhouding dient ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het boekhouden. Doe je de boekhouding zelf, dan is de tijd die je besteed aan het boekhouden tijd die je niet kunt besteden aan het ondernemen zelf. 

In het geval dat je de boekhouding uitbesteed aan een boekhouder, dan dien je voor elk gewerkt uur te betalen. 

In beide gevallen is het dus van belang de tijdsbesteding zoveel mogelijk te beperken. Op onze website zal je dan ook zien, dat we we alleen aandacht besteden aan online boekhouden. 

Hoeveel kost boekhoudsoftware voor MKB'ers?

Kwa prijzen verschillend de genoemde boekhoudprogramma`s niet zo heel erg veel. De goedkoopste pakketten beginnen bij ongeveer 10€ per maand. In de categorie van 10€ tot en met 20€ per maand is er ontzettend veel keuze. 

Dan is er ook nog een categorie met iets duurdere boekhoudpakketten. Maar dat zijn dan ook erg uitgebreide boekhoudprogramma`s. Een voorbeeld hiervan is Exact online.

Maak een goede afweging voordat je boekhoudsoftware aanschaft

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma als MKB'er zijnde is het van belang dat je er zeker van bent dat de boekhoudsoftware alles biedt wat je nodig hebt. Dit kan verschillen van ondernemer tot ondernemer. 

Heb je bijvoorbeeld een winkel, dan zal de mogelijkheid tot het versturen van een e factuur niet zo belangrijk zijn. Ben je een online ondernemer, dan is dit echter wel erg belangrijk.

Eerst uitproberen voor een definitieve keuze te maken

Indien je gebruik wilt maken van een specifiek online boekhoudprogramma, dan is het verstandig altijd gebruik te maken van de gratis proefperiode. 

Benut deze gratis proefperiode ook ten volle, om op die manier zeker te stellen dat je de juiste keuze gaat maken. 

Daarnaast bieden we op onze website uitgebreide reviews van verschillende boekhoudprogramma`s waarmee je jouw voordeel kunt doen. Boekhouden doet iedere ondernemer, maar zorg er gewoonweg voor dat dit je niet onnodig veel tijd gaat kosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *