Goedkoop boekhoudpakket

Ben je op zoek naar een goedkoop boekhoudpakket? Dan hebben we goed nieuws. Er zijn verschillende goedkope boekhoudpakketten en bovendien ook nog eens goede boekhoudpakketten beschikbaar.

Wat is goedkoop?

Goedkoop is een relatief begrip. Bovendien moet je verder kijken dan alleen naar de prijs. Je moet vooral kijken naar wat je krijgt voor je geld. En dan zijn bedragen van tussen de 10€ en 20€ per maand, voor uitgebreide boekhoudsoftware gewoonweg goedkoop te noemen.

Wat zijn de opties voor goedkope boekhoudpakketten?

Er zijn verschillende opties. Pakketten die er mijn inziens echt tussenuit springen zijn:

  • E boekhouden  7,95€ per maand (t/m 240 boekingen per jaar)
  • My Finance 9€ per maand
  • Rompslomp 15€ per maand

Er zijn ook verschillende pakketten beschikbaar in een iets duurder segment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan exact online. Op dit pakket is kwalitatief niks aan te merken, maar het is wel net iets duurder.

Wat kan je verwachten van een goedkoop boekhoudpakket?

Van een goedkoop boekhoudpakket kan je verrassend veel verwachten. Al de genoemde pakketten bieden uitgebreide functies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Een app om mee te scannen en overal gegevens in te kijken.
  • Uitgebreide rapportage functies.
  • Uren, ritten en ledenadministratie.
  • Automatisch versturen van herinneringen.

En dat is nog maar een kleine selectie van wat er allemaal mogelijk is met deze boekhoudprogramma`s. Je krijgt dus gewoonweg heel veel, voor heel weinig geld.

Welk boekhoudpakket is het beste?

Goedkoop is natuurlijk altijd leuk meegenomen. Gezien de prijsverschillen is het nog belangrijker om voor het beste boekhoudprogramma te kiezen. Een paar euro meer of minder gaat financieel gezien geen verschil maken. Daarentegen kan een boekhoudpakket wat niet goed bij  jouw onderneming past wel een groot verschil maken.

Online boekhouden

De genoemde boekhoudprogramma`s maken allemaal gebruik van online boekhouden. Je hoeft dus zelf niks te installeren op jouw laptop of desktop. Het grote voordeel hiervan is dat je altijd werkt met up-to-date software en je zelf geen updates hoeft te installeren.

Bovendien kan je ook eenvoudig iemand anders toegang geven tot de boekhouding. Heb je bijvoorbeeld een boekhouder in dienst, dan kan deze gewoon op afstand de boekhouding bijhouden. En bovendien kan jezelf ten alle tijden jouw cijfers inzien.

Gratis proefperiodes

Alle genoemde pakketten bieden een gratis en vrijblijvende proefperiode aan. Op deze manier kan je het boekhoudpakket uitproberen om zo zeker te stellen dat het programma goed aansluit  op jouw wensen

Startende ondernemers

Voor startende ondernemers wordt het zelfs nog beter. Als startende ondernemer kan je gratis gebruik maken van verschillende boekhoudprogramma`s. Bij e-boekhouden.nl geldt er zelfs een gratis periode van maar liefst 15 maanden.

Een boekhouding in excel?

Deze goedkope boekhoudprogramma`s maken het mijn inziens dan ook  volstrekt overbodig om zelf een boekhouding in bijvoorbeeld excel bij te houden. Alleen al de tijd die je bespaart met de btw aangifte met behulp van een online boekhoudprogramma, is de prijs al meer dan waard.

Goedkoop boekhouden met behulp van excel is mijn inziens uiteindelijk helemaal niet zo goedkoop, aangezien je dit gewoonweg veel meer tijd kost. En deze tijd kan je beter besteden aan het ondernemen.

Zelfs voor kleine ondernemers zijn de prijzen van de genoemde programma`s meer dan redelijk te noemen.

Een advies nodig?

Weet je niet welk programma je nu zou moeten kiezen? Je kan altijd een boekhoud advies aanvragen, om je zo te laten adviseren over wat voor jou het beste is. Bovendien kan je die persoon dan ook direct inschakelen om de boekhouding voor jou op te zetten en in te richten. Op deze manier kan je direct van start.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *