Een iets minder bekende naam op het gebied van boekhoudsoftware is Yoursminc. Gezien de positieve ervaringen met betrekking tot dit programma, verdient ook dit boekhoudprogramma onze aandacht. Indien je geïnteresseerd bent in deze boekhoudsoftware, of je wilt er er gewoon meer over weten, lees dan vooral verder.

De historie van Yoursminc

De boekhoudsoftware van Yoursminc is in 2013 gelanceerd. De oprichters van deze software hebben een achtergrond in zowel IT als ook op financieel gebied. Dit en een jarenlange ervaring op beide gebieden, is een ideaal startpunt voor het ontwikkelen van boekhoudsoftware.

Het aantal gebruikers is op dit moment enkele duizenden. Dit zijn doorgaans erg tevreden klanten van Yoursminc.

Wat heeft deze boekhoudsoftware te bieden?

Met dit online boekhoudprogramma kan je zowel facturen opstellen, als ook de gehele boekhouding mee bijhouden. Zoals het hoort bij online boekhoudsoftware biedt het tal van handige functionaliteiten, die het boekhouden eenvoudiger en sneller maken, maar daarnaast ook de kans op fouten vermindert.

Een overzicht van de handigste functionaliteiten

  • Opstellen en digitaal versturen van facturen. Deze software leent zich ook voor periodieke facturen. Dit is uitermate handig wanneer je met abonnementen werkt. Op die manier kan je het proces van factureren geheel automatiseren.
  • Een handige rapportage die je helpt om snel en eenvoudig de btw- aangifte op te stellen en te versturen naar de belastingdienst.
  • Het aanmaken van offertes die vervolgens digitaal kunnen worden verstuurd..
  • Door middel van scannen en herkennen snel facturen verwerken in de boekhouding.
  • Via een MT-940 formaat kan je bankmutaties van alle Nederlandse banken inlezen en op die manier grotendeels automatisch verwerken.
  • Een groot aanbod aan mogelijkheden tot het opzetten van koppelingen met webshops.
  • Een automatisch incassotraject, waarbij je herinneringen en aanmaning automatisch kan versturen.

Een gratis proefperiode starten

Dit zie je tegenwoordig standaard bij alle online boekhoudprogramma`s. Alvorens je definitief overgaat tot het aanschaffen van een licentie, kan je het programma eerst gratis uitproberen. Ook het boekhoudprogramma van Yoursminc biedt de mogelijkheid tot een gratis proeflicentie aan.

Door eerst het programma uit te proberen, zonder dat je ervoor hoeft te betalen, weet je zeker dat de software aan jouw behoeften en verwachtingen voldoet. De gratis proefperiode geeft je toegang tot de meeste functionaliteiten van deze boekhoudsoftware.

Een uitzondering hierop is het scannen en herkennen van facturen. Dit vinden wij persoonlijk een minpunt. Want dit is bij online boekhouden namelijk erg belangrijk. Daarom zou je dit eigenlijk ook moeten kunnen testen in de gratis proefperiode.

Andere functionaliteiten,  zoals het importeren en verwerken van bankmutaties, het inboeken van facturen en bonnetjes, het aanmaken van facturen en offertes kan je de daarentegen wel allemaal uitproberen en testen tijdens de gratis proefperiode.

Gebruik maken van een gratis proefperiode zou in onze opinie altijd onderdeel dienen uit te maken van het vergelijken van boekhoudprogramma`s.

Hoeveel kost dit boekhoudprogramma?

Hoeveel je uiteindelijk dient te betalen, hangt af van hoe groot jouw onderneming is. Het goedkoopste pakket, hetgeen geschikt is voor de kleine zoals een eenmanszaak, kost slechts 9,95 euro per maand. Grotere ondernemers betalen maximaal 19,95€ per maand. Deze prijzen zijn marktconform en zijn in verhouding met programma`s zoals e boekhouden, Myfinance en Rompslomp.

Het is overigens niet zo dat je bij het duurdere pakket de beschikking krijgt over extra functionaliteiten. Dat is voor ieder pakket hetzelfde. De duurdere pakketten bieden de mogelijkheid om meer gebruikers aan te maken.

Wat vinden de gebruikers van Yoursminc

Het aantal recensies is niet erg groot. Daarentegen is de algemene beoordeling met een 8.8 erg hoog te noemen. Dit is echter gebaseerd op een beperkt aantal van 23 beoordelingen. De ervaringen worden verzameld via de recensies van klanten vertellen.

Positieve feedback

  • Een eenvoudig boekhoudprogramma met vele mogelijkheden.
  • Goede service waarbij vragen via de chat snel worden beantwoord.
  • Een super service van alle medewerkers van Yoursminc die je zowel vriendelijk als deskundig te woord staan.

Negatieve feedback

Via klanten vertellen is er geen negatieve feedback terug te vinden.

Daarbij dient wel te worden vermeld dat er in het verleden wel de nodige negatieve ervaringen waren terug te lezen. Het lijkt er dus een beetje op dat zij zijn overgestapt op een nieuw recensie systeem om van de negatieve feedback af te geraken.

Omdat de afgelopen jaren de kwaliteit van de software enorm is verbeterd, is dit niet geheel terecht in mijn opinie. Als de negatieve ervaringen of recensies niet langer actueel zijn, dan is het ook zo dat een bedrijf hiervan niet langer de negatieve gevolgen van dient te ondervinden.

Heeft de Yoursminc boekhoudsoftware nadelen?

Zoals hierboven al aangegeven waren er in het verleden negatieve ervaringen terug te vinden. Deze recensie hadden met name een focus op de service van de medewerkers en de gebruiksvriendelijkheid van de software. Dit lijkt echter te zijn opgepakt en ook te zijn opgelost.

Wat ik op dit moment als grootste nadeel zie, is dat je per factuur dient te betalen voor het scannen en herkennen. Hiervoor wordt er 0,19€ per factuur extra in rekening gebracht. Dit geldt vanaf de eerste factuur. Ik vind het jammer dat er niet standaard een aantal facturen zijn inbegrepen.

Dat grotere verbruikers meer dienen te betalen is opzicht terecht. Maar er hadden bijvoorbeeld ook een honderd facturen per maand kunnen worden inbegrepen bij de licentiekosten.

Voor wie is deze administratiesoftware geschikt?

De focus ligt op de MKB`er en ook op ZZP`ers. Standaard kan er minimaal 1 extra gebruiker worden aangemaakt, zonder dat hiervoor extra kosten voor in rekening worden gebracht. Dit geeft de mogelijkheid tot het gratis toegang geven aan bijvoorbeeld een boekhouder.

Wil je echter meer gebruikers aanmaken, dan dien je te kiezen voor een van de uitgebreidere licenties, die dan ook duurder zijn. De extra kosten zijn echter te overzien, zodat het uit oogpunt van de kosten nog steeds een prima boekhoudpakket blijft.

Facturen maken, automatische incasso, scan herken functie, overzichtelijke rapportages, bankafschriften automatisch inladen zijn allemaal functionaliteiten die ondernemers helpen bij het eenvoudig bijhouden van de boekhouding.

Wat vinden wij van Yoursminc?

Het is een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma, wat het prettig maakt om mee te werken. Het dashboard wat je terugvindt in deze boekhoudsoftware is uitermate overzichtelijk en biedt direct een duidelijk overzicht van de aanwezige opties. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid zeer ten goed. En gebruiksvriendelijkheid vinden wij van 0900 boekhouder een van de belangrijkste criteria bij het selecteren van een boekhoudprogramma.

Voor de rest biedt het programma alles wat je mag verwachten van een online boekhoudprogramma.

Er wordt gebruik gemaakt van een beveiligde verbinding door middel van een SSL certificaat en een versleuteld wachtwoord. Dit is eigenlijk iets wat je standaard mag verwachten en is bij deze online software dan ook gewoon goed geregeld.