Er is veel keuze op het gebied van online boekhouden. Op deze pagina lichten wij het boekhoudprogramma MyFinance eruit. Wat zijn de pluspunten van dit boekhoudpakket.

Met Myfinance heb je een online boekhoudprogramma wat nog geen 10 euro per maand kost. De vraag is natuurlijk hoe zit het dan met de kwaliteit van dit goedkope boekhoudpakket? De lage prijs is mooi meegenomen maar het moet natuurlijk wel voldoen aan kwaliteitscriteria. Dat is en blijft het allerbelangrijkste voor een boekhoudprogramma.

De functionaliteit van Myfinance

Ik kan wel zeggen dat deze boven verwachting zijn. Alles wat je nodig hebt om te kunnen boekhouden als zzp`er, freelancer en zelfs voor een mkb'er is aanwezig. Voorbeelden van de uitgebreide functionaliteit van deze boekhoudsoftware zijn als volgt:

 • Een app om facturen en bonnetjes mee te scannen.
 • De mogelijkheid om bank verbindingen te maken met alle Nederlandse banken.
 • Opstellen en per email versturen van facturen.
 • Rittenregistratie, urenregistratie en ledenadministratie.
 • Een uitgebreide set van rapporten waarmee je eenvoudig een winst- verliesrekening en balans kan opstellen.

De aanwezigheid van deze functionaliteiten maat het een compleet pakket, waarmee je uitstekend de financiële administratie kunt bijhouden.

Het unieke online samenpakket

Dit is iets wat ik zelf nog niet bij andere boekhoudprogramma`s ben tegengekomen. Naast dat je toegang krijgt tot het boekhoudprogramma krijg je uitgebreide ondersteuning bij het boekhouden zelf.

Zelf boek je de regelmatig terugkerende transacties, zoals verkoopfacturen, inkoopfacturen en bankmutaties. De boekingen die je jaarlijks dient te doen worden voor jou gedaan. En dit zijn doorgaans de meer complexe boekingen. Is er iets fout gegaan in jouw boekhouding, dan lost het team van Myfinance dit voor jou op.

Dit is een erg interessante optie voor de ondernemers met beperkte boekhoudkennis. Op die manier heb je eigenlijk geen boekhouder meer nodig en bespaar je direct veel geld. 

Op welke punten scoort Myfinance goed?

 • Zeer zeker de prijs. Met 9€ per maand voor het volledige boekhoudprogramma is dit een van de goedkopere alternatieven. Voor deze prijs heb je toegang tot alle modules en zijn er geen bijkomende kosten.
 • Het gebruik van de mobiele app waarmee je bijvoorbeeld facturen en bonnen kan scannen. Maar ook om de boekhouding op elk moment en elke locatie in te zien. 
 • De btw-rapportage is eenvoudig en met een paar klikken heb je deze gereed. Je dient wel zelf de cijfers over te nemen en in te voeren op het beveiligde gedeelte van de website van de belastingdienst.
 • Jouw data zijn veilig online door het gebruik van een veilige ssl verbinding. 
 • Voor de maandelijkse prijs kan je nog 2 extra gebruikers toegang geven tot jouw boekhouding.

Nadelen van Myfinance

Echt grote minpunten zijn er eigenlijk niet op te noemen. Er zijn 2 zaken waar het programma mijn inziens iets minder scoort ten opzichte van andere online boekhoudprogramma`s:

 • Koppelingen met alle Nederlandse banken zijn beschikbaar. Andere koppelingen met bijvoorbeeld CRM systemen of webshops zijn niet beschikbaar.
 • Je dient zelf de btw-aangifte in te vullen op de website van de belastingdienst. Met bijvoorbeeld e boekhouden.nl kan je deze rechtstreeks vanuit het boekhoudprogramma versturen. 

Voor wie is dit boekhoudpakket geschikt?

Dit is een prima boekhoudpakket voor alle kleine ondernemers. Zeker voor mensen met minder boekhoudkennis is het online samen pakket een aanrader.

Het programma biedt alles wat een zzp`er of een eenmanszaak nodig heeft. Daarnaast kunnen ook stichtingen en verenigingen prima uit de voeten met dit pakket. Onder de gebruikers zijn er relatief veel banken en andere financiële instellingen als ook management bv`s terug te vinden. 

Wat vinden anderen van Myfinance

Myfinance wordt door gebruikers met maar liefst een 9.2 gewaardeerd. Dit is in onze ogen een uitzonderlijk hoge waardering. Vooral op de punten support, gebruiksvriendelijkheid en prijs/kwaliteit scoort het programma ontzettend hoog. 

Ons eindoordeel

Myfinance scoort door de lage prijs erg goed op prijs/kwaliteit ten opzichte van andere online boekhoudpakketten. Het is een goedkoop boekhoudpakket dat veel te bieden heeft.

Het biedt uitgebreide functionaliteiten en wordt doorgaans als gebruiksvriendelijk ervaren. Bovendien kan je via de app snel de boekhouding inzien.

Het streven om boekhouden eenvoudig te maken is in onze ogen goed gelukt met de ontwikkeling van dit online boekhoudprogramma. Het programma is eenvoudig en maakt zaken niet complexer dan puur noodzakelijk. Voor zzp`ers vinden wij dit programma dan ook een aanrader.

Maak gebruik van de gratis proefperiode

Ons boekhoudprogramma advies is altijd: Maak gebruik van de gratis proefperiode en overtuig jezelf dat dit voor jou het het beste boekhoudprogramma is.

Het is belangrijk dat jij er goed mee kan werken en dat je het als eenvoudig in gebruik ervaart. En dit kan je alleen doen door het zelf uit te proberen

Start gratis met uitproberen. Nadat je een starters account hebt aangemaakt staat de software direct voor je klaar om te gebruiken.